4 Comments

 1. charlotte vyncke

  Hi,
  hoe is het ondertussen met je honingboom? Ik vind dit ook een zalig plantje/ struikje maar sukkel wat met de verzorging en op internet lees ik heel tegenstrijdige dingen. Vroeger stond het boompje op een raamtablet op het zuiden maar daar leek hij niet te aarden. Uiteindelijk verhuist naar een plek op 4 meter van het glas maar wel zeer lichtrijk. Dat leek beter te gaan toch hij nu plots alle blaadjes lijkt te verliezen (worden geel) en hij maakt ook geen nieuw blad. Ik vrees dat de plant te droog heeft gestaan. Hoeveel keer geef je water? en kan het aan de luchtvochtigheid liggen? Alvast bedankt voor de hulp!

  • Tante Bonsai

   Hi Charlotte,
   Inmiddels is deze naar de plantenhemel. Ik ben erachter dat hij te donker maar ook te droog stond. Mijn huis is heel droog maar nu heb ik een luchtbevochtiger en een hygrometer waardoor de andere planten alweer een beetje meer kans hebben. De Sophora is niet de meest makkelijke plant maar met de tips van Tineke kom je vast een stukje verder. Succes! Groetjes, Tante Bonsai

 2. Tineke Van derVeen Kuperus

  Mijn plant staat in de vensterbank op het oosten. Regelmatig watergeuzen en eens per week wat plantenvoeding. Onlangs bij intratuin een vochtigheidsmeter gekocht. Ideaal kun je zien of je planten te nat of te droog zijn.

  • Tante Bonsai

   Hi Tineke,

   Dankjewel voor je reactie en je tips! Sinds ik een vochtigheid meetapparaatje heb gaat het een stuk beter met de kamerplanten. voor de Sophora kwam die helaas te laat. Misschien probeer ik het nog een keer maar ik ben voor nu op een plantendieet,..
   Grappig ik heb zowel Kuperussen als Van der Veens in de voorouders 😉

   Groetjes,
   Tante Bonsai

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *